Apa itu Domain dan Hosting ?

Apa itu Domain dan Hosting ?

Apa itu domain dan hosting ? Bagi yang baru berjinak-jinak untuk membuat laman web ataupun mereka yang ingin menggunakan laman web sebagai platform mereka, pasti ada diantara mereka yang keliru, apakah perbezaan bagi domain dan hosting ? Apa itu domain ? Domain adalah...
7 Cara Membuat Artikel Yang Baik

7 Cara Membuat Artikel Yang Baik

Pada masa kini hampir semua orang pandai menulis. Terutama pandai menulis perkataan di media sosial mereka, dan tanpa mereka sedari mereka dapat menulis. Tetapi hanya sebilangan kecil sahaja yang dapat menuliskan tulisan mereka dengan baik. Penulisan atau artikel yang...
Definisi Pemasaran Internet

Definisi Pemasaran Internet

Pemasaran Internet adalah Strategi untuk memasarkan dan mengiklankan produk melalui internet dengan tujuan untuk mempromosikan, meningkatkan jumlah penjualan, dan mempengaruhi pengguna untuk membeli barang / perkhidmatan. Contoh: Anggi memiliki perniagaan fesyen....
Kenapa Website Penting Untuk Perniagaan Anda?

Kenapa Website Penting Untuk Perniagaan Anda?

Masa mula-mula nak buat bisnes online dulu saya pernah tertanya-tanya, kenapa perlu website? Sebab saya tengok ramai member yang dah start buat website sendiri. Tak kisahlah website untuk bisnes mereka ataupun personal blog. Pada masa tu, persepsi saya rasa macam...